Holmes Culley Holmes Fire Tenant Improvement

Structural engineers Holmes Culley recently hired WRNS Studio to design their new 9,000 square foot office space on the 12th floor of the historic Russ Building in downtown San Francisco. The newly renovated space includes an open office plan that encourages collaboration and accommodates 48 workstations, a reading lounge, a living room and reception area, lunch space with kitchen, a printer / plotter workroom, a private "quiet room," and conference spaces. Operable windows and ceiling fans paired with the narrow, open floor plate reduce energy consumption by creating plenty of fresh air and minimize the cost of unnecessary HVAC fixtures. Brightly painted surfaces also make use of natural daylighting from large, double-hung windows. Movable walls allow conference areas to open to the living room and kitchen areas, creating a large social gathering space for all-hands meetings and events. With cork surfaces, these walls allow teams to display finished work and provide pin-up space to share in-progress drawings and sketches.

Clean lines and bright, white walls are juxtaposed with raw, exposed finishes, like polished concrete flooring and an exposed, painted ceiling deck. Detailed finishes like felt wall covering, large format tiles, natural wood bookcases, and chocolate carpet islands infuse the space with color and dynamism. Custom woodwork throughout and a living wall of multi-colored epiphytes in the entry/living room integrate themes of warmth and nature.

Back to Projects
Back to Projects