Claremont Mixed-Use Parking Structure

The Claremont Village Mixed-Use Parking Structure is part of a large scale expansion of the city’s historic commercial district. Adjacent to the MetroLink track right of way and station, with a parking capacity of over 500 cars and 5,600 sf of retail space, the parking structure will serve as a catalyst for private development and provide overflow parking for MetroLink commuters.

The design takes cues from the history of the site, where once a citrus packing plant stood near groves of oranges and lemons. The building facades, clad in undulating, metal screens and corrugated metal panels are reminiscent of the citrus packing houses that animated Claremont’s landscape throughout the 20th century. An artist was commissioned to craft a response to the abstract concept of “orange,” which resulted in the building’s landmark mural — a hand-crafted mosaic of oranges, reds and green glass tiles that tie the future of Claremont with its past. The metal canopy, erected at the building’s primary entry, evokes the sense that one is looking up through the branches of an orange tree.

Back to Projects
Back to Projects